Energiecafé op 26 maart 2024

Netcongestie: kan de thuisaccu bijdragen aan een oplossing?

Op 26 maart was het dan zo ver.  Wij mochten een dertigtal belangstellenden begroeten voor ons energiecafé in het WOC "De Veluwse Heuvel".

Onder de geïnteresseerden bevonden zich niet alleen leden van onze coöperatie, maar we konden ons ook verheugen in een mooie vertegenwoordiging van de  Nunspeetse gemeenteraad. Daarnaast was er ook collegiale belangstelling vanuit coöperaties uit de omgeving. 

De uiteenzetting van René de Brouwer was verdiepend op het onderwerp net-congestie. In de presentatie vindt u tal van links die inzoomen op deze problematiek. Het werd duidelijk dat deze netcongestie niet alleen een bedreiging vormt, maar ook kansen biedt indien we hier op inspelen met het aanpassen van ons verbruikspatroon en het afsluiten van een dynamisch energiecontract.

Na de presentatie van René de Brouwer heeft Piet de Zwarte ons meegenomen in zijn zoektocht in het woud van aanbieders van thuisaccu's.

Het blijkt niet eenvoudig om tot een programma van eisen te komen en de selectiecriteria te formuleren op basis waarvan een keuze kan worden gemaakt.

 Kortom, een oplossing die mogelijkheden biedt, maar zeker niet de eerste maatregel die we zouden moeten treffen!

Netcongestie Pdf
PDF – 365,3 KB 32 downloads
Presentatie Thuisaccu Pptx
PowerPoint – 18,9 MB 28 downloads
Aanvulling Piet De Zwarte Docx
Word – 13,8 KB 30 downloads

Energiecafé 25 januari 2023

Dynamische energietarieven

De energiemarkt verandert snel en we horen steeds vaker over "dynamische" energietarieven. Wat houdt dit in en hoe werkt het?

Via onderstaande link vindt je uitgebreide informatie over dit onderwerp:


Energietarieven 2023 V 2
PowerPoint – 4,1 MB 316 downloads
Pres BORG V 2
PowerPoint – 22,4 MB 306 downloads
SOLYX Presentatie Nunspeet Energiecafe
PowerPoint – 9,8 MB 283 downloads